Nainen haluaa isyystestin viidelle vuohelleen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Floridassa on meneillään jokseenkin epätyypillinen isyyskiista. Kris Hedstrom -niminen nainen haluaa tehdä isyystestin viidelle naapuriltaan ostamalleen vuohelle.

Kanteessaan Hedstrom vaatii naapuriaan Heather Dayeria joko maksamaan takaisin vuohien 900 dollarin hinnan tai antamaan DNA-näytteen niiden väitetyltä isältä. Hedstrom uskoo, että vuohet voitaisiin rekisteröidä eläinten kantakirjoista vastaavan American Dairy Goat Associationin toimesta. Rekisteröidyt vuohet ovat rekisteröimättömiä arvokkaampia.

Daynerin mukaan vuohien isä on rekisteröity, mutta hän ei kyennyt rekisteröimään poikasia sillä hän ei ole järjestön aktiivinen jäsen. Järjestö oli puolestaan ilmoittanut Hedstromille, että he tarvitsevat 40 pukin karvaa jotta se voitaisiin DNA-testin avulla todistaa poikasten isäksi. Dayner ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan karvoja vaan tarjoutui ottamaan vuohen poikaset takaisin.

Dayner kertoo soittaneensa poliisit maatilalleen lukuisia kertoja Hedstromin liikuttua alueella luvatta. Tampa Bay Times -lehden mukaan nainen suunnittelee edustavansa itseään oikeudessa, sillä hän ei halua käyttää rahojaan asianajajaan.