Kaivostyöntekijästä tuli miljonääri – löysi kaksi historian suurinta tansaniittia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tansanialainen kaivostyöntekijä Saniniu Laizer on osunut jättipottiin. Hänestä tuli hetkessä miljonääri löydettyään ja myytyään kaksi arvokasta jalokiveä. Laizer kaivoi viime viikolla esiin 9,2 ja 5,8 kiloa painavat tansaniitit.

Hän myi suurimmiksi koskaan löydetyiksi tansaniiteiksi todetut jalokivet keskiviikkona yhteensä 7,7 miljardilla Tansanian sillingillä, eli noin 2,9 miljoonalla eurolla. Laizer kertoi BBC:lle aikovansa järjestää suuret juhlat rikastumisen kunniaksi. Miehen suunnitelmissa on rakennuttaa uusilla varoillaan ostoskeskus ja koulu, jossa lähialueen köyhien perheiden lapset voivat opiskella. Laizerin mukaan hän ei ole käynyt itse kouluja mutta johtaa asioita ammattilaiseen malliin.

Tansaniitti ovat suosittuja jalokiviä, mutta sitä esiintyy vain pienellä alueella. Tansaniittiä on löydetty ainoastaan noin seitsemän kilometriä pitkältä ja kaksi kilometriä leveältä alueelta Tansaniasta.