Tiesitkö? Paras pizzapohja syntyy oluesta – tässä resepti

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pitsan maku on paljolti kiinni sen pohjan koostumuksesta. Toiset tykkää pannupitsamaisesta ja muhkeasta pohjasta, kun taas osa hyväksyy pitsaansa ainoastaan ohuen ja rapean pohjan.

Paras paistojälki ja maku tulee kiviuunissa tai pitsakiven päällä paistaen korkeassa astemäärässä muutaman minuutin ajan. Pohjaan ei ole pakko panna hiivaa, vaan sen voi korvata leivinjauheella ja oluella. Yksinkertaisin resepti on tässä:

5 dl vehnäjauhoja1 tölkki kolmosolutta1 rkl leivinjauhetta1/2 rkl suolaa2-3 rkl öljyä

Sekoita olut ja vehnäjauhot keskenään. Lisää leivinjauhe ja suola sekä sekoita tasaiseksi taikinaksi. Öljyä tulee lisätä sen verran, että taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Kohota hetki liinan alla ja muotoile pohjaksi.

Korjaus: Reseptissä oli yksikkövirhe.