Koronakevät sai ihmiset herkuttelemaan – suomalaiset lupaavat nyt ryhtiliikettä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronakiloista on tullut laaja ilmiö, kun ihmiset ovat linnottautuneet koteihinsa karanteenioloihin ja tilanneet ruoan suoraan ovelle. Liikuntakeskukset ja kuntoilupaikat ovat olleet kiinni ja kontaktia muihin ihmisiin on pitänyt välttää.

Poikkeusolot ovat vaikuttaneet myös suomalaisten liikunta- ja ruokailutottumuksiin. Herbalife Nutritionin toukokuussa tekemästä kyselystä käy ilmi, että ihmiset haluavat nyt muuttaa tapojaan takaisin terveellisempään suuntaan. Osa on treenannut tänä keväänä enemmän kuin aiemmin, mutta passiiviset sohvaperunat ovat olleet paikoillaan. Unen määrä on kyselyn mukaan lisääntynyt kaikilla.

– Puolet aikoo nyt harrastaa liikuntaa useammin ja totutusta poikkeavina aikoina tai käydä useammin lenkillä. Lisäksi joka kolmas suomalainen aikoo valmistaa terveellisempää ruokaa tai syödä terveellisempiä välipaloja, Bergmann kertoo.

Ihmiset suosivat kasvokkain ohjattuja liikuntatunteja tai omaa treeniporukkaa nettiharjoitusten sijaan. Lenkkeily koetaan suosituimmaksi liikuntamuodoksi, jota lisätään koronan jälkeen. Kyselyyn osallistui tuhat suomalaista.