Yllätyskäänne Empire-näyttelijän oikeudenkäynnissä – pahoinpitelijät yhteistyössä poliisin kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Empire-draamasarjan näyttelijätähti Jussie Smollett väitti joutuneensa pahoinpitelyn uhriksi 1,5 vuotta sitten. Tutkinta muuttui matkan varrella moneen kertaan ja lopulta näyttelijän väitettiin lavastaneen oman pahoinpitelynsä. Oikeusjuttu on ollut jatkuvassa käsittelyssä ja välissä siitä on jopa luovuttu kokonaan.

Keväällä jutun alkuperäiset syytteet hyökkäyksen tilaamisesta palautettiin asianajajien käsittelyyn korkeammasta oikeudesta. Poliisi selvitti nopeasti tapahtuneen jälkeen, että pahoinpitelystä syytetyt nigerialaisveljekset, Abimbola js Olabinjo Osundairo, olivat Smollettin tuttuja entuudestaan. Heidän roolinsa ei ole ollut selvä. Nyt miehet ovat päättäneet todistaa Jussie Smollettia vastaan ja tehdä yhteistyötä rikostutkijoiden kanssa, Page Six uutisoi.

Pahoinpitelyssä aseena käytetty 9mm käsiase on löytynyt. Tämä on saanut nigerialaisveljesten kielenkannat avautumaan. Ensin epäiltiin, että hyökkäys oli rasistinen viharikos, koska näyttelijä on tummaihoinen ja avoimesti homoseksuaali. Smollett on väittänyt tavanneensa nigerialaisveljekset chigacolaisessa homosaunassa. Miehet ovat kiistäneet väitteen jyrkästi ja painottavat toimineensa ainoastaan näyttelijän kuntovalmentajina.