Suomen nettihuijarit eivät lomaile – poliisin tutulta satoja petoksia osto- ja myyntipalstoilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koronakevät on saanut huijarit aktivoitumaan ja poliisi epäilee kesälomakauden kiihdyttävän tahtia entisestään. Yksi epärehellisistä on 55 ihmistä huijannut 20-vuotias espoolainen, joka myi olematonta tavaraa netin osto- ja myyntipalstoilla. Hänet on tuomittu samoista rikoksista aiemminkin.

Mies on saanut aiemmin tuomiot 28 petoksen ja 83 petoksen sarjoista. Tekijä aloitti kolmannen petossarjan tehtailun vain kuusi päivää edellisen tuomionsa jälkeen. Ihmiset maksoivat miehelle muun muassa olemattomista pelikonsoleista, keräilyrahoista sekä konsertti- ja urheilukisalipuista. Mies sai huijauksilla yhteensä 15.500 euroa rikoshyötyä.

– Rikokset tehtiin netin kauppasivustojen kautta, joissa rikoksesta epäilty on esiintynyt jopa 40:llä eri nimellä. Hän käytti useita eri sähköpostiosoitteita ja yhteistietoja peittääkseen todellisen henkilöllisyytensä. Hän pyrki monin tavoin antamaan itsestään luotettavan kuvan ostajille. Hän kertoi välttävänsä henkilökohtaisia tapaamisia koronatilanteen vuoksi ja oli keskustellut ostajien kanssa netissä tapahtuvista huijauksista, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo.

Poliisi suosittelee, että kaupat sovitaan aina julkiselle paikalle. Tuotteet on järkevää maksaa tapaamisen yhteydessä tai postiennakkoa käyttämällä. Myyjien suhteen on järkevää olla terveellä tavalla epäileväinen, etenkin jos tuotteen hinta on poikkeuksellisen alhainen.

Huijarit eivät lomaile edes kesällä. Pidä mielessäsi myös kesäaikana:⚠️ Poliisi, pankki tai mikään muukaan toimija ei…

Publiée par Suomen poliisi sur Mardi 30 juin 2020