Tänään sataa rankasti: ”Kesäkuun sademäärä kerralla” – illaksi luvataan myrskyä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sateelle ja tuulelle herkät puutarhakukat kannattaa nyt kantaa suojaan ja kaivaa kumisaappaat esiin, sillä Suomeen on luvattu kovia rankkasateita tiistaille. Sateiden lisäksi tuuli voi yltyä myrskylukemiin.

Tuulet alkavat voimistua lounasajan jälkeen. Merellä myrskyää ja maalla saatetaan kokea tuhoa aiheuttavia puuskia. Lisäksi päivän aikana voi sataa koko kesäkuun tavallinen sademäärä.

– Sadetta voi kertyä kapealle vyöhykkeelle paikoin yli 50 millimetriä, mikä vastaa tyypillistä kesäkuun sademäärää. Rankkasade voi niin ikään aiheuttaa vahinkoja. Todennäköisimmin rankin sade osuu Uudenmaan ja Kymenlaakson rajalta kohti Pohjois-Savoa ulottuvalle vyöhykkeelle, Ilmatieteen laitos uutisoi.