Haluatko päästä koronakiloista eroon? Näin pääset alkuun

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen aiheuttama kotona oleskelu ja sosiaalinen eristäytyminen ovat saaneet ihmiset herkuttelemaan. Koronakiloista on tullut käsite, johon moni pystyy samaistumaan. Kesä tuntuu kuitenkin saaneen monet yrittämään kuntokuuria ja elämäntapojen parantamista.

Ravintoneuvoja Shauna Faulisi kertoi Poosh-sivustolle, että elämäntapamuutosta ei tulisi miettiä liikaa vaan yksinkertaisesti vain aloittaa. Kertyneitä kiloja ei tule myöskään surra liikaa, koska herkuttelulla oli ahdistavana aikana oma merkityksensä, joka toi monille lohtua ja mukavuutta kotona.

Shauna Faulisi neuvoo aloittamaan pienistä yksinkertaisista teoista. Hänen mukaansa muutoksen voi aloittaa lisäämällä puhdasta ruokaa päivittäiseen ruokavalioon ja välttämään pakattujen ja prosessoitujen ruokien ostamista. Hänen mukaansa ihmisten tulisi myös syödä järkevämmin, mutta ei vähemmän.

Shauna Faulisin mukaan päivä tulisi aloittaa juomalla litra vettä. Hyvä nesteytys auttaa pitämään mielitekoja päivän aikana kurissa, minkä lisäksi se pitää ihon puhtaampana. Liikkuminen kannattaa myös aloittaa rauhallisesti lisäämällä esimerkiksi kevyttä hyötyliikuntaa päiviin.