Sadat norsut kuolivat yllättäen oudoissa olosuhteissa – syytä ei tiedetä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Afrikan Botwanassa on ihmetelty satojen norsujen outoja kuolemantapauksia. Yli 350 norsua on toukokuun alusta saakka löydetty kuolleena maasta, useissa tapauksissa eläinten juomapaikkojen läheisyydestä. Massakuoleman syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Asiantuntijat ovat vaatineet kokeiden aloittamista mitä pikimmin kuolemantapausten syyn selvittämiseksi. Koska merkit eivät viittaa salametsästykseen, on mahdollisina kuolinsyinä pidetty myrkytystä tai tauteja. Monet norsuista ovat kaatuneet kuollessaan kasvoilleen mikä niiden hermostoissa ilmenneisiin ongelmiin.

BBC:n mukaan tutkijat pelkäävät koronapandemian varjossa kuolemien johtuvan taudista, joka voisi levitä myös ihmisiin. Biologi Niall McCannin mukaan kyseessä on ympäristökatastrofi, joka saattaisi potentiaalisesti muuttua terveyskriisiiksi.