Häräntappoaseesta tehdään televisiosarja – päivitetään 2020-luvulle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Anna-Leena Häårkösen ensimmäinen kirja ja klassikkoteos Häräntappoase päivitetään 2020-luvulle uuden televisiosarjan avulla. Härkösen esikoisteos on julkaistu vuonna 1984. Sarja tullaan esittämään ensi vuonna Elisa Viihde Aitioissa.

– Yllätyin kuullessani, että esikoisromaanistani suunnitellaan sarjaa. Kirjan ilmestymisestä on yli 30 vuotta, ja siitä oli tehty tv-sarja jo 90-luvulla. Alkuun epäröin, mutta kun minut on pienin askelin totutettu muutoksiin, olen innoissani. Häräntappoaseesta on mahdollista tehdä uusi, raikas versio, jossa perusasetelma on kuitenkin sama kuin alkuperäisteoksessa: kahden nuoren ihmisen rakkaus ja itsensä etsiminen tässä maailmassa. Olen otettu siitä, että romaanini saa vielä nykyäänkin tekijät innostumaan ja odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa, Anna-Leena Härkönen kertoo.

Sarja kuvataan lähinnä Tampereen seudulla ja sen käsikirjoituksesta vastaavat Oskari Sipola ja Oona Haapaniemi. Sarjan ohjaajana toimii Petra Lumioksa. Sarjan tähtinä nähdään 16‒19-vuotiaita näyttelijöitä, jotka valittiin mukaan lähes kahdensadan hakijan joukosta. Häräntappoase-sarjan nuoret ovat Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange, Sulo Laukkanen ja Tuure Taskinen, Elisa Viihde tiedottaa.