Helsingin Senaatintorille avattiin jättikokoinen kesäterassi – 16 ravintolaa ja 480 asiakaspaikkaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronakevät on kurittanut ehkäpä eniten ravintola- ja kulttuurialaa. Nyt Suomen pääkaupunki Helsingissä yritetään saada katukuvaan hieman piristysruisketta sekä paikallisten että turistien iloksi. Senaatintorille on rakennettu jättikokoinen terassi.

Senaatintorin kesäterassin muodostavat 16 helsinkiläistä ravintolaa. Asiakkaat voivat nauttia 480 paikan terassilla aamiaista, pizzaa, kalaruokia tai tapaksia. Valikoimassa on myös pienpanimotuotteita, drinkkejä, fine diningia ja hodareita. Hygienasta on huolehdittu 16 vessan ja 12 käsienpesupaikan avulla.

Ravintoloiden lisäksi Helsingin tuomiokirkon edustalla olevalla terasilla pääsee ihailemaan urbaania siirtolapuutarhaa. Alueelle on istutettu yli 3.000 kasvia 200 viljelyslaatikkoon. Terassi on avoinna elokuun loppuun saakka.

View this post on Instagram

Senaatintorin jättiterassi avautuu viimeistään 1.7. 😎 Sadan hakijan joukosta valittiin 16 ravintola-alan toimijaa – monipuolinen kattaus helsinkiläisiä laaturavintoloita. Mukana ovat mm. ravintolat Sea Horse ja Sunn, Pizzeria Via Tribunali & Salakapakka by Son of a Punch ja Yes Yes Yes. 🙌🏻 . Kesäterassista muotoutuu urbaani siirtolapuutarha keskelle Helsinkiä. Turvallisuus ja alueen kulttuurihistoriallinen arvo ovat olleet suunnittelun keskiössä. 🌼🍀 . Senaatintorin kesä on: 🍽️ 16 ravintola-alan toimijaa 👫 480 asiakaspaikkaa 🚾 16 vessaa ☀️ Avautuu viimeistään 1.7. 😎 Avoinna joka päivä elokuun loppuun klo 9-23 👉🏻 Lue lisää: hel.fi/uutiset #senaatintorinkesä #torikorttelit #myhelsinki #helsinki

A post shared by Helsingin kaupunki (@helsinki) on