Hämmentävä näky videolle – lentokone näytti leijailevan paikoillaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteiset matkustajakoneet eivät tunnetusti kykene vain leijailemaan ilmassa paikoillaan. Nyt internetissä on kuitenkin hämmästelty videota, jossa lentokone vaikuttaa tekevän juuri näin.

Yhdysvalloissa kuvatulla viraalivideolla autoilija on törmännyt erikoiseen näkyyn. Hänen oikealla puolellaan lentää lentokone, joka vaikuttaa pysähtyneen ilmaan kesken lentonsa. Videon jakanut taho jopa spekuloi kyseessä olleen Matrix-tyylinen toimintahäiriö todellisuudessa.

Erikoiselle näylle on kuitenkin tarjottu myös maanläheisempiä selityksiä. Metro-lehden mukaan kyse saattaa olla optisesta harhasta, joka aiheutuu auton liikkeestä ja laskeutuvan lentokoneen nopeuden vähenemisestä. Toisen selityksen mukaan lentokone on vain joutunut erittäin voimakkaaseen vastatuuleen, jonka ansiosta se näyttää leijuvan miltei paikoillaan.