Samsungin ja Applen älypuhelinten ostajat eivät saa enää laturia kaupan päälle

Digi · Tim Isokivi

Älypuhelinten ostajat ovat tottuneet saamaan laturin kaupan päälle uuden laitteen mukana. Tulevaisuudessa Applen ja Samsungin puhelimia ostavat joutuvat kuitenkin ostamaan laturin erikseen.

Tuoreen paljastuksen mukaan Samsung lopettaa laturien pakkaamisen uusien älypuhelinten mukaan. Syyksi ilmoitetaan se, että useimmilla kuluttajilla on jo USB-C -laturi ennestään. Mashable-sivuston mukaan uudistuksen taustalla saattavat olla myös säästösyyt, sillä puhelinten uudet 5G-komponentit nostavat niiden tuotantokuluja.

Taannoin myös Applen kerrottiin tehneen samanlainen päätös. Laturia ei enää pakata yhtiön uusien älypuhelinten mukaan tulevasta iPhone 12 -mallista alkaen. Tämän vuoden puolella ilmestyvän uuden iPhonen ostajat eivät myöskään saa enää kaupan päälle kuulokkeita, toisin kuin yhtiön aikaisempien puhelinmallien tapauksissa.