Huippumalli paljasti kulissien takaa – tällaisia uhrauksia työ vaatii

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mallien työ voi vaikuttaa ulkopuolisten silmiin helpolta. Mallien tulee vain olla kauniita, hymyillä ja kävellä. Myös heidän elämänsä näyttää sosiaalisen median perusteella olevan pelkkää matkustelua ja luksusta. Todellisuus ei kuitenkaan ole näin ruusuinen.

Vogue-muotijulkaisun kuvaamalla YouTube-videolla muodin parissa työskentelevät huippumallit kertovat millaista mallin työ on ja mitä se heiltä vaatii. He myös kertovat mitkä ovat yleisimpiä harhakuvitelmia, joita ihmisillä on heitä ja heidän työtään kohtaan. Vain harva ymmärtää miten rankkaa mallina työskenteleminen on etenkin henkisellä puolella, jossa mallit joutuvat jatkuvasti olemaan arvosteltavina ja kuulemaan kritiikkiä ulkonäöstään.

Mallien tulee olla omia terapeuttejaan ja bisnesneuvojiaan. He ovat jatkuvasti vastuussa omasta brändistään ja tuotteestaan, joka on heidän oma ulkoinen olemuksensa. Mallin työ voi olla hyvin uuvuttavaa, koska useammilla ihmisillä on luontainen halu miellyttää muita ihmisiä ja kokea tulevansa hyväksytyksi muiden silmissä. Mallina torjutuksi tuleminen on kuitenkin arkipäivää.