Tinderiin uusi ominaisuus – videochat helpottaa treffailua karanteenissa

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Deittisovellus Tinderiin saattaa lähitulevaisuudessa tulla koronakriisin myötä ajankohtainen ominaisuus. Videochat-ominaisuus mahdollistaisi etätreffit esimerkiksi karanteenissa ollessa.

Videochatin ansiosta käyttäjät voisivat järjestää videotreffejä joutumatta jakamaan henkilökohtaisia tietoja, kuten puhelinnumeroita tai Zoom-tunnuksia. Face to Face -ominaisuutta aletaan kokeilla lähiaikoina muun muassa eri puolilla Yhdysvaltoja, Etelä-Koreassa, Australiassa, Ranskassa ja Brasiliassa. Tinderin omistava Match-yhtiö paljasti jo alkuvuodesta suunnittelevansa videochat-ominaisuuden lisäämistä sovellukseen.

Techcrunch-sivuston mukaan videochatin voi aloittaa vasta kun kumpikin osapuoli suostuu siihen, minkä lisäksi heidän tulee hyväksyä videochatin ehdot ennen sen aloittamista. Tinderin mukaan videodeittien tulee pysytellä sisällöltään siivoina. Niinpä alastomuutta ja seksiä ei hyväksytä videochatissa, ja sanomattakin on selvää että kieltolistalla ovat myös ahdistelu, vihapuheja ja väkivalta.