Terveellisempi jäätelöherkku – jogurtti pääraaka-aineena

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jos haluaa karistaa koronakaranteenikiloja, mutta samalla herkutella jäätelöllä, kannattaa valmistaa sokerittomia jogurttijäädykkeitä. Jogurtin sekaan voi halutessaan sekoittaa kuohukermaa ja hunajaa. Päöämaku riippuu täysin fiiliksestä.

Sekoita jogurttiin maapähkinävoita ja banaania, suolapähkinöitä ja kinuskia tai kaurahiutaleita ja marjoja. Jogurtista tulee suussasulavaa jäätelöä nopeasti, kun sekaan panee jäisiä mansikoita tai mustikoita. Sekoita ainekset monitoimikoneessa ja herkku on valmis nautittavaksi.

Kokeile myös kirsikoita, pistaasipähkinöitä, ananasta ja mangoa. Persikka sopii erinomaisesti jääjogurtin sekaan tehosekoittimessa käytettynä. Jos kaipaa hieman epäterveellisempää jälkiruokaa, voi sekaan panna Nutellaa.