Muinainen rapulaji nimettiin Nighwishin mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen kansainvälisestäkin suosiosta nauttiva pitkän linjan metalliyhtye Nightwish on saanut yllättävän kunnianosoituksen. Taannoin löydetty muinainen rapulaji on nimetty yhtyeen mukaan.

Tanidromites nightwishhorum -nimen saanut rapulaji eli jurakauden lopussa noin 150 miljoonaa vuotta sitten. Ravun jäännökset löydettiin fossiloituneesta koralliriutasta Itävallasta. Osa Euroopasta oli tuolloin matalan ja lämpimän meren peitossa.

Tanidromites nightwishhorum on yksi lukuisista juuri nimetyistä rapulajeista, jotka julkistettiin Palaentologia Electronica -tietejulkaisussa. Nightwishin Facebookissa julkaiseman tiedotteen mukaan rapulaji nimettiin erityisesti kunnianosoituksena yhtyeen vuonna 2015 julkaistulle Endless Forms Most Beautiful -albumille, joka on elämän evoluutiosta kertova teemalevy. Yhtye kiitti kunniasta Alabaman museon luonnonhistorian paleontologian kuraattoria, tohtori Adiel A. Klompmakeria ja hänen kollegoitaan.

 

Tanidromites nightwishorum.One new crab species was named after us in honor in particular for our 2015 album “Endless…

Publiée par Nightwish sur Vendredi 10 juillet 2020