Blockfest 2020 on peruttu: ”Päätös pohjautuu useampaan esteeseen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest on peruttu tältä kesältä. Koronatilanne Suomessa ja erityisesti Pirkanmaalla on parantunut merkittävästi kesän edetessä, ja sen ansiosta elokuulle kaavaillun jättifestivaalin järjestelyjä on jatkettu tähän saakka yhdessä useiden viranomaisten kanssa. Lopulta tapahtuman järjestäminen osoittautui kuitenkin näissä olosuhteissa ja viranomaisten antamilla määräyksillä mahdottomaksi.

JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen

– Päätös pohjautuu useampaan esteeseen, joista yhtenä suurimmista mainittakoon linjaus, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä. Tämä siis silloin, kun alue on anniskelualuetta. Jos taas emme olisi toteuttaneet Blockfestia K18-festivaalina, se olisi sotinut kävijöidemme toivetta vastaan ja nurinkurisesti itse asiassa lisännyt epätoivottuja pullonkauloja jonotuksineen. Lisäksi yhdysvaltalaisten tähtinimien lennättäminen Suomeen karanteenimääräyksineen, lentoyhteyksien puuttumisineen ynnä muine yksityiskohtineen aiheutti tämän kesän osalta haasteita, tapahtuman vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.

Snoop Dogg Blockfest 2014, Kuva: Kyösti Karila

– Tavoitteena oli mahdollistaa paitsi toive festarikesän perinteikkäästä päätöksestä myös tukea kotimaista tapahtuma-alaa ja sen ammattilaisia esiintyjistä kulissien takana työskenteleviin tekijöihin. Eniten tapahtuman siirtyminen harmittaa nimenomaan artistien, kumppanien, työntekijöiden sekä kävijöiden puolesta. Halusimme tehdä kaikkemme Blockfestin 2020 eteen, Kallonen jatkaa.

Blockfestin tiimi on jo ryhtynyt valmistelemaan kesän 2021 festivaalia, joka järjestetään elokuussa. Tämän kesän tapahtumaan ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi kesän Blockfesteille. Festivaali tulee julkaisemaan ensi kesän tapahtuman ajankohdan sekä ensimmäiset artistikiinnitykset niin pian kuin mahdollista. Tuttuun tapaan luvassa on monipuolinen kattaus maailmantähtiä ja kotimaan huippunimiä.