Samsung ideoi jo 6G-verkkoa – tulossa vuonna 2028?

Digi · Tim Isokivi

Vaikka 5G-verkosta on vielä hädin tuskin tullut arkipäviää, on sunnitteilla jo seuraavan sukupolven mobiilitekniikan datayhteys. Teknologiajätti Samsung esitteli taannoin suunnitelmansa vuosikymmenen sisällä käyttöön otettavaksi kaavaillun 6G-verkon suhteen.

Mikäli Samsungin suunnitelmat käyvät toteen, päästään 6G-verkkoa käyttämään jo vuonna 2028. 6G-verkko kykenisi 1 000 gigabitin sekuntinopeuteen, mikä tekisi siitä jopa 50 kertaa 5G-verkkoa nopeamman. Myös viive vähenisi verkossa moninkertaisesti.

Samsungin villeimmissä visioissa 6G mahdollistaisi tarkkojen virtuaaliympäristöjen ja hologrammigrafiikan suoratoiston. Kehittyneiden sensoreiden, tekoälyn ja viestintäteknologian avulla niin esineistä kuin ihmisistäkin voitaisiin tehdä tarkkoja jäljennöksiä virtuaalimaailmoissa. Samsungin mukaan nopeaa tiedonsiirtoa tarvitaan, sillä maailmassa on vuoteen 2030 mennessä arviolta 500 miljardia internetiin yhteydessä olevaa laitetta.