Burger King yrittää vähentää lehmien piereskelyä – nautakarjalle syötetään sitruunaruohoa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaruokaketju Burger King on ilmoittanut pyrkivänsä pienentämään hiilijalanjälkeä jokseenkin yllättävällä tavalla. Yhtiö yrittää saada nautakarjaa piereskelemään ja röyhtäilemään vähemmän.

Burger King vähentää lehmien ruokavalion hiilihydraattimäärää lisäämällä siihen 100 grammaa sitruunaruohoa. Tämä vähentäisi yhtiön mukaan niiden metaanipäästöä jopa 33 prosenttia päivässä. Sitruunaruoholla ruokittua nautaa tullaan tarjoilemaan osassa Burger Kingin toimipisteitä Yhdysvaltojen Austinissa, Los Angelesissa, Miamissa, New Yorkissa ja Portlandissa, uutisoi CNN.

Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluviraston mukaan jopa 50-65 kaikista metaanipäästöistä on peräisin ihmisten toimista kuten lihan tehotuotannosta. Metaanipäästöt edesauttavat ilmaston lämpenemistä, sillä metaani on jopa lähes 30 kertaa hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu.