Suomalaisten seksiasennoissa yllättävä inhokki – oletko sinä jo kokeillut?

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaiset arvostavat seksissä visuaalisuutta, läheisyyttä ja asennon helppoutta. Seksivälineasiantuntija Kaalimadon tekemän kyselyn mukaan suomalaiset pitävät vähiten 69-asennosta seksissä, jossa osapuolet antavat toisilleen suuseksiä. Seisoviltaan harrastettu seksi pääsee myös suomalaisten inhokkilistalle. Sen sijaan takaapäin harrastettu yhdyntä on ylivoimaisesti suosituin heti lähetyssaarnaaja-asennon jälkeen.

– Takaapäin rakastelun suosiota saattaa selittää se, että asento on fyysisesti helppo, mutta etenkin miehille asento hivelee silmiä ja siihen saatetaan assosioida myös tietynlaiseen rajuuteen liittyviä mielikuvia. Heteronäkökulmasta ajatellen mies kiihottuu kumppanin takapuolesta ja nainen puolestaan nauttii siitä, kun penis osuu emättimen pohjukkaan asti. Molemmille osapuolille asento voikin olla äärimmäisen nautinnollinen, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Haastavat seksiasennot voivat latistaa makuuhuoneen tunnelmia. Seisoen harrastettu seksi voi olla vaikeaa osapuolten pituuseron takia. Sen sijaan 69 voi vaatia kehonhallintakykyä ja valmiuksia pienimuotoiseen akrobatiaan. Myös ulkonäköpaineet voivat korostua suuseksiin keskittyvässä asennossa.

Nuoret ovat vastausten perusteella avoimempia kokeilemaan ja testaamaan erilaisia asentoja makuuhuoneessa. Vanhempi sukupolvi luottaa mieluiten tuttuun ja turvalliseen lähestyssaarnaja-asentoon. Tutkimukseen vastasi 1.000 iältään 18–70-vuotiasta suomalaista.