Varoitus! Fiskarsin muovikauhassa vaarallisia yhdisteitä: ”Lopeta käyttö välittömästi”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Fiskars Oy Ab on ilmoittanut vetäneensä myynnistä rajatun erän valmistuttamaansa Fiskars Functional Form -muovikauhaa. Kauhassa on todettu sallittua suurempi määrä terveydelle haitallisia PAA-yhdisteitä, joten sitä ei tule käyttää kosketuksessa ruokaan.

Takaisinveto koskee tuote-erää, jonka eränumero on 191223. Eränumero löytyy tuotepakkauksesta tuotteen kääntöpuolelta viivakoodin yläpuolelta tai kauhan toiselta puolelta painettuna. Merkissä on numero 12 osoittava nuoli ja sen molemmilla puolilla on numerot 1 ja 9.. Tuotetta on ollut myynnissä useissa eri myyntipaikoissa ympäri Suomea alkuvuodesta 2020 lähtien.

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisellä eränumerolla valmistetun tuotteen käytön ja palauttamaan sen myymälään, josta tuote on hankittu. Tuotteen voi palauttaa sen ostopaikkaan ja saada rahat takaisin tai vaihtaa kauhan toisen erän tuotteeseen.