Arkkitehtifanien reissuvinkki – tutustu tänä vuonna Alvar Aalto -matkailureittiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Arkkitehtuurista kiinnostuneet voivat matkustaa tänä vuonna Suomessa tutustuen Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin. Matkailureittiä varten on avattu oma nettisivusto, jolta löytyy kaikki yleisölle avoinna olevat kohteet.

Matkailureitti on suunniteltu yhdessä suomalaisten matkailualan pienyrittäjien kanssa kulttuuriperintöä kunnioittaen. Alvar Aalto -matkailureitin verkkopalvelussa on tällä hetkellä 28 kiertomatkaa kahteenkymmeneen viiteen eri Alvar Aalto -kaupunkiin Suomessa. Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset ovat kiinnostaneet viime vuosina enemmän ulkomaalaisia, mutta koronavirustilanne on muuttanut matkakohteita myös suomalaisesta näkökulmasta.

– Museoliiton tuoreen tutkimuksen mukaan moni suomalainen suunnittelee käyvänsä museoissa aiempaa enemmän ja erityisesti vierailu pienemmissä museokohteissa vaikuttaisi olevan monen suunnitelmissa, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.