Terveys on kokonaisvaltaista – muista huolehtia myös aivoista

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Terveydestä puhuttaessa moni keskittyy ruokavalioon ja liikuntaan. Aivoista huolehtiminen on kuitenkin myös asia, jota kannattaa miettiä elämäntapoja parannettaessa, koska aivojen toiminta vaikuttaa suuresti koko kehon toimintakykyyn.

Aivojen hyvinvointi ei näy ulos päin yhtä selvästi kuin kehon hyvinvointi. Aivot kuitenkin liittyvät hyvin olennaisesti siihen, että ihminen kokonaisuutena voi hyvin. Aivot tarvitsevat unta, stimulointia ja kanssakäymistä ihmisten kanssa. Näiden asioiden lisäksi aivot hyötyvät myös monista ruoista.

Aivojen toimivuuden kannalta rasvaisen kalan syöminen on erityisen tärkeää. Myös omenat, oliivit ja artisokka sisältävät Poosh-sivuston mukaan aivojen toiminnalle hyödyllisiä hivenaineita ja yhdisteitä. Yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin niin yksinkertainen kuin vesi. Veden juominen ja kehon nesteytyksestä huolehtiminen auttavat parantamaan sekä keskittymiskykyä että muistia.