HBO työstää koronarokotteen etsimisestä kertovaa sarjaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka koronavirusrokotteen kehittely on edelleen työn alla, ollaan aiheesta työstämässä jo televisiosarjaa. Asialla on laadukkaista tv-draamoista tunnettu yhdysvaltalaiskanava HBO.

HBO on ostanut Brendan Borrellin vielä julkaisemattoman The First Shot -kirjan oikeudet. Kirja kertoo yhtiöistä ja henkilöistä, jotka yrittävät etsiä kuumeisesti rokotetta koronapandemiaa vastaan. Sarjaa tuottaa muun muassa Oscar-palkitusta The Big Short -elokuvasta ja Succession-sarjasta tunnettu Adam McKay.

The First Shot -kirjan kirjoittaja on Deadline-sivuston mukaan seurannut koronarokotteen etsimistä lähietäisyydeltä. Hän on kirjoittanut aiheesta artikkeleita muun muassa Wired, National Geographic ja Science Magazine -lehtiin. Hän on myös kirjoittanut artikkeleita muun muassa harvinaisista geneettisistä sairauksista ja australiaa piinaavasta lihansyöjäbakteerista.