Moottoripyöräilijä yritti olla kuin Ghost Rider – poliisi sai kiinni Raaseporissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uusimaan poliisi kertoo nuoresta moottoripyöräilijästä, joka aiheutti vaarallisen takaa-ajotilanteen Raaseporissa lauantai-iltana 25. heinäkuuta noin iltayhdeksän aikoihin. Poliisit huomasivat hänen ajaneen reilua ylinopeutta ja lähtivät moottoripyöräilijän perään VT 25:lla Horsbäckin kohdalla.

Poliisipartion nähtyään moottoripyöräilijä yritti ajaa poliisia pakoon valtatietä pitkin kohti Hankoa. Moottoripyöräilijä pakeni poliisia Horsbäckin tehdasalueen läpi, josta hän uudestaan kääntyi VT25:lle, ja pakeni Lohjan suuntaan. Horsbäckin ja kantatie 51:sen välisellä osuudella pakenevan moottoripyörän keskinopeudeksi mitattiin yli 210 kilometriä tunnissa.

Moottoripyöräilijä kääntyi ympäri ja jatkoi pakenemista takaisin kohti Hankoa. Sen jälkeen moottoripyöräilijä kääntyi uudestaan Horsbäckin tehdasalueelle, jossa hän lopulta pysähtyi. Kuljettajaksi todettiin 18-vuotias ajokiellossa oleva nuori mies. Hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tehtävään osallistui useita poliisipartioita ja moottoripyöräpoliisi.