Nyt se on varmaa! Christopher Nolanin Tenet saa Suomen ensi-iltansa ennen Yhdysvaltoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Inception ja Dunkirk -ohjaaja Christopher Nolanin odotetun Tenet-elokuvan ensi-ilta on siirtynyt useita kertoja koronapandemian vuoksi. Nyt elokuvan Suomen ensi-ilta on vihdoin vahvistettu.

Tenet saapuu elokuvateattereihin Suomessa ja 70 muussa maassa keskiviikkona 26. elokuuta. Elokuva saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa näillä näkymin vasta syyskuun alussa, ja silloinkin mahdollisesti ensin vain osassa kaupunkeja. Tilanne on harvinaislaatuinen Tenetin kaltaisten suuren kokoluokan Hollywood-tuotantojen tapauksessa.

Lukuisista menestyselokuvista tunnetun Nolanin ohjaamasta Tenetistä odotetaan talousvaikeuksiin koronakriisin vuoksi joutuneiden lokuvateattereiden ja koko Hollywoodin pelastajaa. Tilanne on kuitenkin edelleen haastava, sillä merkittävä osa elokuvateattereista on Yhdysvalloissa edelleen suljettuina. Deadline-sivuston mukaan toistaiseksi ei ole myöskään tiedossa milloin Tenet saa ensi-iltansa Hollywood-elokuvien tärkeänä markkina-alueena tunnetussa Kiinassa.