Suomalaiset toivovat sängyssä: ”Kertoisipa hän kuinka hyvältä näytän ja tunnun”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset toivovat saavansa nykyistä enemmän kehuja makuuhuoneessa. Etenkin keski-ikäiset kaipaavat itsetunnon kohottamista rakasteluun liittyen. Suomessa ei ole totuttu kehumaan toista ihmistä – saati ottamaan mielistelyitä vastaan. Makuuhuoneessa se kuitenkin kannattaa.

– Tottumukset saada ja antaa kehuja ovat todella yksilöllisiä ja riippuvat niin lapsena saadusta kasvatuksesta, aikaisemmasta parisuhdehistoriasta kuin nykyisestäkin parisuhteesta. Aina emme edes muista ajatella, että voisimme piristää toista kehuilla. Kehujen antaminen on kuitenkin tärkeää niin seksuaalisen halukkuuden kuin itsevarmuuden kannalta, joten siihen kannattaisi jokaisen kiinnittää huomiota. Aidoilla ja pienilläkin kehuilla voi parantaa seksielämänsä laatua merkittävästi, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen painottaa.

Etenkin naiset kaipaavat itsetuntoa hiveleviä sanoja. Noin 15 prosenttia suomalaisnaisista on täysin tyytymättömiä saamiinsa kehuihin. Usein pelkästään se, että kehuu kumppanin näyttävän ja tuntuvan hyvältä riittää. Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen.