Microsoft käy keskusteluja Trumpin kanssa – yrittää ostaa kiinalaisomisteisen TikTokin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uhkasi perjantaina kieltävänsä suositun TikTok-sovelluksen maassa. Trumpin mukaan taustalla on pelko siitä, että kiinalaisomisteisen sovelluksen keräämiä tietoja maan hallinnolle ja tiedustelupalvelulle.

Teknologiajätti Microsoftin on sittemmin paljastettu suunnittelevan kiinalaisen ByteDancen omistaman TikTokin ostamista. Yhtiö kertoi sunnuntaina blogissaan toimitusjohtaja Satya Nadellan käyneen aiheesta keskusteluja Trumpin kanssa. Microsoftin mukaan TikTokin kieltämisestä voitaisiin tällä tavoin välttyä.

Mikäli kaupat onnistuisivat, siirtyisivät TikTokin palvelut Microsoftin haltuun Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Microsoftin mukaan yhtiö pitäisi huolen siitä, että TikTokin amerikkalaiskäyttäjien yksityiset tiedot pysyisivät maan rajojen sisäpuolella.