Paljastus: Tiktokin päämaja siirtyy Pekingistä Lontooseen – Donald Trump raivoissaan

Digi · Terhi Piiroinen

Videosovellus Tiktok on ollut ristitulessa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ukaasin vuoksi. Presidentti suunnittelee sovelluksen kieltämistä Yhdysvalloissa. Tiktok on ollut tämän vuoden ladatuin ja nopeiten levinnyt älypuhelinsovellus Suomessa.

The Sun kertoo, että Tiktok-sovelluksen omistaja Bytedance on siirtämässä päämajaansa Lontooseen. Se sijaitsee tällä hetkellä Kiinan Pekingissä, mutta uutisen mukaan siirrosta tiedotettaisiin myöhemmin tällä viikolla. Tämä saattaa vaikuttaa Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen väleihin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut, että maan hallitus suunnittelee Tiktokin kieltämistä. Samaan aikaan teknologiayhtiö Microsoft on ilmoittanut TikTok-sovelluksen ostamisesta. Trump on huolestunut, että sovelluksen käyttäjätiedot päätyisivät kiinalaisten haltuun. Sovelluksen käyttäjätiedot sijaitsevat kuitenkin amerikkalaisilla palvelimilla.

Donald Trumpin raivon taustalla voi olla myös sovelluksessa järjestetty kampanja, jossa teinit varasivat kuvitteellisilla tiedoilla paikkoja hänen presidentinvaalikampanjan tapahtumasta Tulsassa. Donald Trump hehkutti etukäteen, että tapahtumasta on tulossa kaikkien aikojen suurin, eikä jäljellä ole yhtäkään vapaata paikkaa. Todellisuudessa halli on puoliksi tyhjä, koska teinit jättivät saapumatta paikalle.

He pilailivat Donald Trumpin kustannuksella ja jakoivat aiheesta tietoa käyttäjien keskuudessa muun muassa Tiktok-sovelluksen avulla. Teinit osasivat myös peittää jäljet juonestaan, joten Donald Trumpin kampanjatiimi ei saanut vihiä haamuosallistujista etukäteen. Teinit varasivat satoja tuhansia lippuja, CNN raportoi.