Rautatieaseman lipunmyyjän koronakuolema järkyttää – naisen päälle oli syljetty ennen sairastumista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Brittejä on kohahduttanut tapaus, jossa lontoolainen rautatieaseman lipunmyyjä kuoli saatuaan koronaviruksen. Naisen epäillään saaneen taudin mieheltä, joka sylki hänen päälleen. Kuolema on herättänyt keskustelua esimerkiksi yhteiskunnalle tärkeiden työntekijöiden turvallisuudesta Iso-Britanniassa koronakriisin aikaan.

47-vuotias Belly Mujinga oli töissä Victorian asemalla, kun häntä lähestyi tuntematon mies. Mies oli kysellyt naiselta mitä hän teki asemalla. Mujingan vastattua olevansa töissä mies sanoi kantavansa koronavirusta ja sylki hänen päälleen.

Mujinganlla todettiin koronavirustartunta vain päiviä välikohtauksen jälkeen. Jo kolme vuorokautta sairaalahoitoon joutumisen jälkeen jo valmiiksi hengitysongelmista kärsinyt nainen kuoli. Mujingan aviomies kuvaili naista BBC:n mukaan hyväksi ja läheisistä huolehtivaksi ihmiseksi, äidiksi ja vaimoksi.