Uutistenlukijalla todettiin syöpä – katsoja huomasi kyhmyn kaulassa

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen uutisankkuri on kiittänyt katsojaa, jonka ansiosta hän sai tietää sairastavansa syöpää. Tarkkasilmäinen katsoja oli huomannut WFLA-kanavan reportteri Victoria Pricen kaulassa epäilyttävän kyhmyn.

Pricen mukaan katsoja oli ottanut häneen yhteyttä sähköpostitse. Katsojalla itselläänkin oli ollut syöpä, ja uutisankkurin kaulaan ilmestynyt kyhmy oli ollut samanlainen kuin hänellä itsellään. Lääkäri oli vahvistanut myös Pricellä olevan syöpäkasvain kaulan alueella.

– Uutisoimme vuosisadan tärkeimmästä terveysuutisesta, mutta en ajatellut omaa terveyttäni. Kaikki muuttui erään katsojan lähetettyä minulle sähköpostia viime kuussa. Hän huomasi kaulassani kyhmyn, joka muistutti hänelle ilmestynyttä vastaavaa. Se osoittautui syöväksi, Price kirjoitti Twitterissä.

Uutisankkurin kasvain on määrä poistaa leikkauksessa. Pricen mukaan lääkäri totesi kasvaimen levinneen, mutta ei niin paljon etteikö sitä voitaisi potentiaalisesti poistaa. Mikäli katsoja ei olisi ottanut häneen yhteyttä, ei hän olisi todennäköisesti soittanut lääkärille ja kasvain olisi vain jatkanut leviämistään.