Kevyet ja maukkaat kesäateriat – tässä vinkit elokuun helteeseen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kesällä rutiinit saattavat mennä uusiksi, jolloin myös säännölliset ruokailuajat muuttuvat. Tällöin saattaa sortua epäterveelliseen naposteluun, kun ei varaa aterioinnille aikaa päivästä. Kevyet kesäruoat ovat kuitenkin maukkaita ja helppoja valmistaa.

Kesällä kannattaa hyödyntää monipuolisesti kasviksia, vihanneksia, hedelmiä ja yrttejä. Erilaiset sosekeitot maistuvat myös kylminä, etenkin jos niihin lisää hedelmiä mauksi. Salaatteja voi puolestaan valmistaa ruokaisaksi ainesosia lämmittämällä.

Grillatut hedelmät ovat tehneet vahvaa tuloa ihmisten kesäruokien joukkoon. Myös vihanneksista saa maustamalla monipuolisia herkkuja pienellä vaivalla. Esimerkiksi tulisissa kanansiivissä käytetty kastike sopii erinomaisesti kukkakaalin kanssa grilliin.

Harva jaksaa seistä ja valmistaa ruokia kesällä tuntikausien ajan hellan ääressä. Tällöin kannattaa hyödyntää one-pot -reseptejä, joissa ideana on valmistaa ruoka yhdessä padassa ja yhdellä kokkaamisella. Pasta-ateriasta saa kevyemmän jättämällä lihan kokonaan pois. Pastan voi myös korvata kasvispastalla esimerkiksi kesäkurpitsaa käyttäen.