Heinäkuu oli normaalia kylmempi – Tampereella alhaisin lämpötila sitten 1960-luvun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesäkuussa kärvisteltiin helteessä ja heinäkuussa samoiltiin sateessa. Suurin piirtein tällä reseptillä on mennyt suomalaisten kesä vuonna 2020. Ilmatieteen laitoksen mukaan heinäkuu oli tavanomaista viileämpi.

Ennätyksellisen alhainen lämpötila mitattiin Tampere-Pirkkalan lentoasemalla 24. heinäkuuta, kun elohopea nousi päivän ylimmäksi lämpötilaksi ainoastaan 12,2 celsiusasteeseen. Kyseessä oli aseman alhaisin päivän ylin lämpötila heinäkuussa 1960-luvulta alkaen.

Suurin heinäkuun sademäärä oli Pohjanmaalla Isojoen Kärjenkosken asemalla mitattu 193,1 millimetriä.Kesäkuusta poiketen heinäkuu oli kauttaaltaan epävakainen ja poutajaksot jäivät lyhyiksi. Yli 100 millimetrin sademääriä havaittiin yleisesti koko maassa. Eniten hellepäiviä, yhteensä viisi kappaletta, havaittiin usealla havaintoasemalla Hämeessä ja Kymenlaaksossa.