Poliisi julkaisi lisätietoja Tornion pommista – näitä henkilöitä etsitään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tornion Putaan kaupunginosassa räjähti auton alle sijoitettu pommi tiistaina 4. elokuuta noin kello 00:50. Räjäytyksen kohteena oli sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto, joka oli vuokrattu rajavartiolaitoksen käyttöön. Ajoneuvon perä vaurioitui räjähdyksessä. Pakettiautossa ei ollut rajavartioston tunnuksia. Räjähde ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tällä hetkellä asiaan ei näytä liittyvä terroristista motiivia. Tutkinta on edennyt, mutta on edelleen alkuvaiheessa. Poliisi on saanut tapahtumaan liittyen runsaasti vihjeitä ja havaintoja, ja niitä tarkastetaan aktiivisesti. Nyt etsitään alueella liikkuneita henkilöitä.Lapin poliisi pyytää räjähdyksen aikaan Aarnintietä ajaneen pienen punaisen henkilöauton kuljettajaa ja samoihin aikoihin Aarnintiellä mopolla liikkunutta henkilöä ilmoittautumaan poliisille lisätietojen antamista varten. Lisäksi tapahtuma-aikaan jalkaisin liikkuneita henkilöitä pyydetään ilmottautumaan poliisille lisätietojen antamista varten.

Kolme miestä liikkui Aarnintieltä Thurevikinkadulle jalkaisin. Myös kaksi muuta miestä kulki samaan aikaan Länsipohjankatua Miukin suuntaan. He olivat pukeutuneet mustaan ja valkoiseen huppariin. Kaikki havainnot pyydetään ilmoittamaan Lapin poliisiin puhelinnumeroon 029 546 6481 tai sähköpostilla rta.lappi@poliisi.fi. Tapausta tutkitaan tuhotyönä ja räjähderikoksena.