Uusi kuntoutumismuoto suomalaisille syöpäpotilaille – tanssiterapiasta apua keholle ja mielelle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaiset syöpäyhdistykset aloittavat uudenlaisen kuntoutumismuodon, jossa potilaat pääsevät vahvistamaan kehon ja mielen yhteyttä tanssimisen avulla. Tanssi-liiketerapiasta on hiljattain saatu myönteisiä tuloksia muun muassa masennuksen hoidossa.

Tanssiterapiassa yhdistellään kuntoutusta ja hoitoa liikkeen ja keskustelun avulla. Sen avulla on mahdollista hoitaa fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia oireita sekä sairauksia. Kyse ei ole tanssikurssista, vaan tukimuodosta, jossa vahvistetaan suhdetta omaan liikkumiseen ja korjataan mielialaa. Kurssi soveltuu syöpään sairastuneille, joilla syöpähoidot ovat sellaisessa vaiheessa, että ne eivät haittaa ryhmään osallistumista.

Toiminta alkaa viidellä paikkakunnalla syys-lokakuun vaihteessa: Helsingissä, Lappeenrannassa, Porissa, Tampereella ja Turussa. Ryhmä tapaa kerran viikossa kymmenen viikon ajan, joten kuntoutujille tärkeä vertaistuki mahdollistuu. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella, Syöpäjärjestöt tiedottavat.