Valvontakamera ikuisti turistin mokan – mursi 200 vuotta vanhan veistoksen varpaat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Museoissa liikkuessa kannattaa olla tarkkana, sillä virheliike voi pahimmillaan tulla erittäin kalliiksi. Tämän sai huomata taannoin italialaisessa museossa vieraillut turisti.

Nimeämätön mies oli poseerannut kuvassa 1800-luvulta peräisin olevan Paolina Borghese as Venus Victrix -veistoksen kanssa, nojaten siihen. Kameralle poseeraamisen jälkeen hän huomasi rikkoneensa patsaan varpaat. Sen sijaan että mies olisi ilmoittanut asiasta henkilökunnalle, päätti hän poistua vähin äänin.

Vartijat huomasivat veistoksen kärsimän vahingon muutamia miinuutteja myöhemmin ja nostivat hälytyksen. Mies jäi kiinni valvontakameran ja museon uusien turvajärjestelyjen ansiosta, jotka velvoittavat vieraat antamaan museolle yhteystietonsa. Independent-lehden mukaan museon tarkoituksena on korjata patsas, mutta tiedossa ei ole minkä suuruinen lasku seuraa perässä australialaisturistille.