Facebook poisti Trumpin videon – väitti lasten olevan lähes immuuneja koronalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook on poistanut Yhdysvaltojen presidentti Trumpin tuoreen videon. Julkaisussa Trump jakoi virheellistä koronavirusta ja covid-19 -tautia koskevaa tietoa. Videolla Trump on Fox News -uutiskanavan haastateltavana.

Siinä Trump väittää lasten olevan miltei immuuneja koronavirukselle. Yhdysvalloissa on käyty kiivasta keskustelua koulujen avaamisesta mahdollisen tartuntapiikin varjossa.

– Lapset ovat lähes – voisin miltei sanoa ehdottomasti – lähes immuuneja tälle taudille, Trump kertoi videolla Mashable-sivuston mukaan.

Facebook on alkanut viime aikoina puuttumaan yhä enemmän Trumpin julkaisuihin palvelussa. Poistetuksi ovat päätyneet muun muassa natsisymboliikkaa sisältäneet mainokset, tekijänoikeuslakeja rikkonut video ja harhaanjohtavalla leikkauksella CNN-uutiskanavaa mustamaalannut video.