Sairastunut leijonapariskunta lopetettiin yhtä aikaa – ettei kumpikaan joutuisi jäämään yksin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdessä eläneet leijonat Hubert ja Kalisa jouduttiin lopettamaan Los Angelesin eläintarhassa. Kummankin leijonan elämänlaatu oli kärsinyt vanhuuden tuomista sairauksista, minkä vuoksi eläinten hoitajat ja eläinlääkärit tekivät yhdessä raskaan päätöksen lopettaa leijonat.

Hubert ja Kalisa tuotiin Los Angelesin eläintarhaan yhdessä kuusi vuotta sitten. Leijonapariskunta oli erottamaton ja ne nähtiinkin usein halailemassa ja kaulailemassa toisiaan. Leijonien vanhetessa he alkoivat kuitenkin sairastelemaan ja käymään huonokuntoisiksi.

Leijonat eivät viettäneet ikinä aikaa erossa toisistaan, minkä vuoksi ne päätettiin myös lopettaa samanaikaisesti. Hoitajat halusivat menetellä näin, että kummankaan ei tarvitsisi kokea surua eikä elää hetkeäkään ilman omaa kumppaniaan. Leijonat olivat 21-vuotiaita kun ne siirtyivät kissapetojen taivaaseen 30. heinäkuuta.