Huikea videohitti – kaupunki muuttui GTA-pelikentäksi

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaisten opiskelijoiden luoma tuore viraalivideo näyttää todennäköisesti tutulta kenelle tahansa esimerkiksi Grand Theft Auto -sarjan pelejä pelanneelle. Videolla Tokion Shibuyan kaupunginosa muuttuu tosielämän videopeliksi.

Grand Theft Gotoku -video seuraa päähenkilön liikkeitä kolmannesta persoonasta lukuisten pelien tavoin. Hän herää keskeltä katua ja alkaa etsimään vihjeitä selvittääkseen, kuinka hän päätyi sinne. Grand Theft Auton lisäksi vaikutteita on otettu muun muassa Yakuza-pelisarjasta.

Samalla idealla tehtyjä videoita on nähty ennenkin, mutta harvemmin yhtä taitavasti toteutettuina. Sekä hahmoa seuraavan kameran että näyttelijöiden liikkeet ovat nimittäin hämmästyttävän samanlaisia kuin peleissä. Videon tekijät ovatkin aikaisemmin erikoistuneet erilaisiin katutanssivideoihin, mikä selittää heidän taitavat liikkeensä.