Trolls-lelun jalkovälissä oleva nappi nosti someraivon – lelu vedettiin myynnistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lelujätti on vetänyt Trolls World Tour -nuken pois myynnistä lukuisten vanhepien tekemän valituksen vuoksi. Syynä on nuken haarovälissä sijaitseva nappi.

Trolls World Tour Giggle and Sing Poppy -lelun vatsassa on nappi, jota painamalla se sanoo erilaisia lausahduksia. Nuken mekon alla on toinen nappi, jota painamalla se kikattaa. Toisen napin sijainnista syntyi someraivo, ja lelua vaadittiin pois myynnistä yli 150 000 allekirjoitusta keränneessä adressissa.

Huolestuneet vanhemmat spekuloivat nuken jopa normalisoivan ja edistävän lapsiin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua. Hasbro on People-lehden mukaan sittemmin ilmoittanut poistavansa Trolls-nuken myynnistä ja korvaavansa sen uudella lelulla. Hasbron mukaan napin oli tarkoitus aktivoitua hahmon istuessa, mutta yhtiön kerrotaan ymmärtäneen miksi jotkut saattavat pitää sen sijaintia sopimattomana.