Australiassa kehitettiin myrkkyeläimet tunnistava sovellus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australiassa elää tunnetusti useita myrkyllisiä ja muilla tavoilla ihmisille vaarallista eläinlajia. Myrkyllisiä lajeja on niin paljon, että nyt niiden tunnistamiseksi on jo luotu oma sovellus. Queenslandissa asuvien Murray ja Nic Scarcen CSIRO-viranomaistahon avustuksella kehittelemä Critterpedia tunnistaa automaattisesti eläimet niistä otetuista kuvista.

Se kykenee tekoälyyn perustuvan algoritmin perusteella kertomaan, onko esimerkiksi käärme tai hämähäkki vaarallinen. Shamaz-musiikintunnistajaan verrattu sovellus tarjoaa myös tietoa, mitä tehdä esimerkiksi pureman tapauksessa.

Scarcet saivat idean sovellukseen Nicin äidin saavuttua vierailulle Iso-Britanniasta. Äiti oli törmännyt vierailullaan erilaisiin eläimiin ja joutunut soittelemaan pariskunnalle selvittääkseen, ovatko ne vaarallisia. Scarcet kertovat 7News-uutissivustolle eläinten tunnistamisen olleen yllättävänkin vaikeaa pelkän internetin avustuksella.