Isä ja poika pidätettiin – myivät valkaisuainetta korona-ihmelääkkeenä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Kaksi yhdysvaltalaista miestä on pidätetty Kolumbiassa hengenvaarallisen aineen myymisestä koronalääkkeenä. Heidät tullaan pian luovuttamaan Yhdysvaltojen viranomaisille.

Arkkipiispaksi itseään tituleeraava 62-vuotias Mark Grenon ja hänen 32-vuotias poikansa Joseph myivät Miracle Mineral Solution -nimistä ainetta, jonka väitettiin tehoavan niin koronavirukseen, syöpään, Alzheimerin tautiin, autismiin kuin HIV:iinkin. Todellisuudessa kyseessä oli kuitenkin teollisuuskäyttöön tarkoitettua valkaisuainetta, jonka juominen voi olla hengenvaarallista.

Grenonit myivät ainetta Floridassa toimivan Genesis II Church of Health and healing -uskonlahkon kautta viranomaisten kielloistakin huolimatta. Miracle Mineral Solution -aineen juomisen epäillään The Guardian -lehden mukaan johtaneen Yhdysvalloissa seitsemän ihmisen kuolemaan. Syyttäjät uskovat Grenonien myyneen ainetta eri puolille maailmaa jopa kymmenien tuhansien pullojen edestä.