Brasilialaisista kanansiivistä löytyi koronavirusta

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yksi suurimmista monien huulilla olleista kysymyksistä korona-aikoina on ollut se, voiko tauti levitä ruoka-aineiden kautta. Nyt huolta on aiheuttanut Kiinassa kanansiivistä otettu positiivinen koronanäyte.

Brasiliasta Kiinan Shenzheniin saapuneista pakastetuista kanansiivistä otetusta pintanäytteestä löydettiin koronavirusta. Paikalliset terveysviranomaiset testasivat kanansiipien kanssa mahdollisesti kosketuksissa olleet ihmiset ja muut tuotteet. Kaikki kyseisten testien tulokset olivat kuitenkin negatiivisia, uutisoi CNN.

Koronaviruksen tiedetään leviävän kahden ihmisen vuorovaikutuksessa, mutta tiedossa ei ole tapauksia joissa se olisi tarttunut keneenkään ruoan välityksellä. Yhdysvaltojen tautikeskuksen mukaan viruksen on periaatteessa mahdollista saada koskettelemalla saastuneita esineitä ja asioita, kuten ruokaa. Riski vaikuttaa kuitenkin olevan kuitenkin erittäin pieni.