Eläinsuojeluyhdistys varoittaa – lemmikkejä putoaa ikkunoista erityisesti helteillä

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helteisillä säillä avoimina pidettävissä ikkunoissa ja parvekkeen ovissa piilee vaara kissoille, varoittaa suomalainen eläinsuojeluyhdistys. Lemmikit saattavat helposti pudota niistä ulos. Rekku Rescue ry:n mukaan yhdistys saa kesäisin useita ilmoituksia ikkunoista ja parvekkeilta pudonneista kissoista. Ensi viikonloppuna lämpötila kolkuttelee jälleen hellerajaa.

Helsingissä niitä on tullut tänä kesänä useita. Vaikka kissat putoavat usein jaloilleen, voi pudotus kerrostalosta koitua niille kohtalokkaiksi. Tyypillisesti putoamisesta voi aiheutua esimerkiksi etujalkojen katkeamista, kitalakihalkioita ja lantionmurtumia.

Eläinsuojeluyhdistys kehottaakin Facebook-päivityksessään kissanomistajia verkottamaan parvekkeet ja ikkunat. Muussa tapauksessa ne on syytä pitää kiinni, jotta lemmikki pysyttelee turvassa sisätiloissa.

Kissallasi on vain yksi henki – älä riskeeraa sitäHelle hellii vihdoin meitä kaikkia. Valitettavasti se tarkoittaa…

Publiée par Rekku Rescue ry sur Dimanche 21 juillet 2019