Maailman ihmisistä jo 40 prosenttia pelaa videopelejä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Pelaamista pidettiin vielä vuosikymmeniä sitten lähinnä lasten, nuorten ja pienten piirien harrastuksena. Nykyään kyseessä on kuitenkin jo niin yleinen viihdemuoto, että lähes puolet koko maailman ihmisistä harrastaa sitä.

Markkinatutkimukseen erikoistuneen DFC Intelligencen mukaan jopa 3,1 miljardia ihmistä pelaa videopelejä. Tämä vastaa noin 40 prosenttia koko maailman väestöstä.

48 prosenttia pelaajista, eli noin 1,5 miljardia ihmistä pelaa PC-tietokoneilla. Luku sisältää tosin myös konsoli- ja mobiilipelejä tietokoneen lisäksi pelaavat ihmiset. Pelkästään konsolipeleille omistautuneita pelaajia oli noin kahdeksan prosenttia.

Ylivoimaisesti eniten pelaajia on Aasiassa, jossa videopelejä harrastaan oin 1,42 miljardia ihmistä. Euroopassa pelaajia on noin 668 miljoonaa, Latinalaisessa Amerikassa noin 383 miljoonaa ja Pohjois-Amerikassa 261 miljoonaa.