Uusi Manaaja-elokuva suunnitteilla – ensi-ilta jo ensi vuonna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmenten takaisten klassikkoelokuvien uusille versioille ja jatko-osille ei näy loppua. Nyt suunnitteilla on jo uusi Manaaja, eli The Exorcist -elokuva.

Uutta Manaaja-elokuvaa suunnittelee parhaillaan Morgan Creek Productions -tuotantoyhtiö. Deadline-sivuston mukaan sen ensi-iltaa kaavaillaan jo vuodelle 2021. Projektista ei tiedetä toistaiseksi juuri mitään muuta, kuten sitä, onko kyseessä täysin uusi elokuvasovitus vai jatkaako se kauhuklassikon tarinaa.

Vuonna 1973 ensi-iltansa saanut, William Friedkinin ohjaama ja William Peter Blattyn romaaniin perustuva Manaaja lukeutuu kaikkien aikojen arvostetuimpiin kauhuelokuviin. Se sai vuosikymmenten aikana lukuisia laadultaan rajusti heitteleviä jatko-osia. Manaajan pohjalta tehtiin muutama vuosi sitten myös kaksi kautta jatkunut televisiosarja, jonka tarinassa oli kytköksiä alkuperäiseen elokuvaan.