Netflix-elokuvan mainoksesta kovia syytöksiä – yhtiö pyysi anteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin tulevan Cuties-elokuvan mainoksista on syntynyt kohu. Tanssia harrastavista tytöistä kertovan ranskalaiselokuvan julisteen kuvailtiin sosiaalisessa mediassa seksualisoivan lapsia.

Cuties kertoo 11-vuotiaasta Amystä, joka vanhoillisen perheensä järkytykseksi liittyy vapaamieliseen The Cuties -tanssiryhmään. Mainoskuvassa nähtiin neljä esiteini-ikäistä tyttöä paljastavissa tanssiasuissa. Kuvasta syntyneen kohun myötä Change.org-sivulla aloitettiin yli 200 000 tuhatta allekirjoitusta kerännyt kampanja, jossa koko elokuvan julkaisua vaadittiin pysäytettäväksi.

Netflix on sittemmin pahoitellut asiaa ja ilmoittanut vaihtavansa elokuvan mainoskuvat ja -tekstit. Kyseenalaisesta mainoskampanjasta huolimatta Cuties-elokuvan on kuvailtu päin vastoin kritisoivan alaikäisten tyttöjen seksualisointia. Elokuvan on kerrottu saaneen inspiraatiota ohjaaja Maimouna Doucouren omista kokemuksista.