Espanjalaiskaupungissa aloitettiin jo jouluvalmistelut – tavoitteena maailman suurimmat jouluvalot

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä on hädin tuskin lopussa, mutta eräässä espanjalaiskaupungissa on jo aloitettu jouluvalmistelut. Vigon kaupunki haluaa houkutella turisteja paikalle maailman suurimmilla jouluvaloilla.

Vigoa on alettu jo koristelemaan erilaisilla jouluvaloilla ja tyypillisesti vasta loppuvuodesta esille astettavilla koristeilla. Jouluvalmistelujen aikainen ajankohta johtuu koronasta. Koronakriisiin liittyvien turvamääräysten pelätään nimittäin hidastavan jouluvalojen pystyttämistä.

Kaupunginjohtaja Abel Caballeron mukaan 2 700 ornamenttia ja kymmenen miljoonaa LED-valoa tulee valaisemaan yhteensä 334 katua ja 450 puuta. Pelkästään jouluvaloihin kaupunki on käyttänyt 800 000 euroa. Tavoitteena on Lonely Planet -sivuston mukaan kuitenkin pyrkiä pitämään huoli siitä, että jouluvaloja ihastelemaan saapuvat ihmiset voivat pitää toisiinsa tarpeellisen turvavälin.