Haluatko lievittää ahdistusta ilman lääkkeitä? Näistä esineistä voi olla apua

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ahdistus voi estää normaalia eloa niin paljon, että ihminen tuntuu murskaantuvansa huolien ja murheiden alle – joita ei välttämättä ole edes olemassa. Kun asiat tuntuvat ahdistavilta, kannattaa lähteä metsään samoilemaan, hengittää syvään tai juoda rauhallisesti kupponen kuumaa.

On olemassa muitakin keinoja, kuten painopeiton käyttö, aikuisten värityskirjan värittäminen tai eteerisen öljydiffuuserin suosiminen kotona. Liikunta on kuitenkin yksi parhaimmista ahdistuksen poistajista, joten kannattaa panostaa laadukkaisiin kenkiin. Uudet kengät houkuttelevat kävelylle.

Ahdistusta voi poistaa myös päiväkirjan avulla. On olemassa vihkoja ja tehtäväkirjoja, joissa ihminen keskittyy käsittelemään tuntemuksiaan. On hyvä palauttaa mieleensä asioita, jotka ovat hyvin tai ainakin kääntymässä parhain päin.